Webinars Emotionele intelligentie bij tieners en Foto's van je kind online delen

In de maanden november en december worden er nog 2 webinars georganiseerd vanuit de Gezinsbond: - maandag 29 november: Emotionele intelligentie: wollig of wetenschap - maandag 13 december: Foto's delen van je kind online

Locatie

Vlaanderen en Brussel 0000 thuis Vanuit je zetel

MAANDAG 29 NOVEMBER: Emotionele intelligentie; wollig of wetenschap?
Inspiratiesessie voor ouders van tieners:
Wat houdt emotionele intelligentie precies in? Hoe kan het jongeren helpen om te gaan met stresssituaties zodat ze veerkrachtig in het leven staan?
Stel: Je puber reageert heftig wanneer je vraagt naar zijn/haar dag of barst in tranen uit omdat hij/zij niet naar een fuif mag.
Hoe kunnen jongeren zich bewust worden van hun emoties, ze benoemen en kanaliseren, om zo de touwtjes van hun leven in handen te nemen?
Allerlei vragen die de moeite waard zijn om als ouder van een tiener even bij stil te staan.
In dit webinar gaat Elke Keersmaekers er concreet en praktisch mee aan de slag, vanuit de vaste overtuiging dat investeren in de mentale weerbaarheid van jongeren loont.
Dit Webinar richt zich tot ouders van tieners (12 tot 18 jaar). Het wordt georganiseerd in samenwerking met Lannoo.

MAANDAG 13 DECEMBER: Foto's van je kind online delen
“Zo schattig, die foto van ons Emma! Ik stuur ‘m even naar ons groepje.” Doe jij dat ook? Leuke foto’s van je kind delen met familie en vrienden via WhatsApp, Instagram, Facebook… Sharenting heet dat dan.
Hoe zit dat nu met het delen van foto’s van je eigen kind? Mag het eigenlijk? En wat vinden kinderen en jongeren er zelf van? Hoe kan je op een goede manier ‘sharenten’? In het webinar vertelt Karen Linten (Mediawijs) er meer over en geeft ze bruikbare tips mee.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis
Inschrijven

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten