Dag van de natuur, aanplanting geboortebomen

Elk kind in Meulebeke, geboren tussen 1 oktober 2019 en 30 september 2021, krijgt dus een boom van zijn/haar geboortedatum toegewezen. De ouders worden via het gemeentebestuur vooraf persoonlijk uitgenodigd en kunnen die voormiddag de geboorteboom van hun kind helpen planten. Na het planten van de geboortebomen wordt er bij een gezellige nababbel een glaasje aangeboden door de Gezinsbond.

Locatie

Meulebeke 8760 Ter Borchtlaan Ter Borcht

Tijdens de lockdown groeide bij heel wat mensen het besef van de waarde van natuur en groen in onze omgeving. Ook de klimaatopwarming met alle gevolgen van dien (overstromingen, bosbranden, biologisch onevenwicht) baart ons allen zorgen in verband met de toekomst van onze planeet.
Onze kinderen hebben het recht om te kunnen opgroeien in een gezonde, groene wereld waarin zij vrij kunnen ademen en bewegen.
Als gezinsvereniging staan wij uiteraard pal achter deze doelstelling. In samenwerking met het gemeentebestuur worden er daarom ook dit jaar op de Dag van de Natuur twaalf geboortebomen aangeplant, 1 voor elke geboortemaand.
Elk kind in Meulebeke, geboren tussen 1 oktober 2020 en 30 september 2021, krijgt dus de boom van zijn/haar geboortemaand toegewezen. De ouders worden vooraf via het gemeentebestuur persoonlijk uitgenodigd en kunnen die voormiddag de geboorteboom van hun kind helpen planten.
Na het planten van de geboortebomen wordt er bij een gezellige nababbel door het gemeentebestuur een glaasje aangeboden.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis
Inschrijven

Gebeurt via de gemeente

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten